CoNika’s Weblog

Just another WordPress.com weblog

Cum scrii un „obiectiv personal”

Evita titulaturile joburilor.
O titulatura ca „Secretara” sau „Asistent Marketing” pot ascunde diferite atributii in raport cu firma la care lucrezi. Acelasi job poate avea diferite titluri in firme diferite si, daca este sa te iei doar dupa titulatura, poti fi la fel de bine numit „Sef Birou” sau „Asistent Marketing” pentru exact aceleasi atributii. Este mai bine sa specifici domenii mai largi de activitate in care te-ai putea inscrie decat sa dai niste titluri exacte de joburi.

Defineste un domeniu de responsabilitati.
Daca crezi ca poti accepta o gama mai larga de joburi (toate in acord cu pregatirea pe care o ai), trebuie sa le mentionezi si pe acelea cu cel mai mare grad de responsabilitate si care sunt platite cel mai bine. Trebuie sa creezi intr-un fel un domeniu de la cel mai simplu job pe care l-ai accepta pana la cel mai complex pe care crezi ca il poti indeplini. Chiar daca nu ai atins acest nivel niciodata in trecut, multi angajatori pot considera ca esti potrivit pentru un astfel de job daca ai aptitudinile si pregatirea necesare.

Mentioneaza cele mai importante aptitudini.
Care sunt cele mai importante aptitudini cerute ? Include una sau doua dintre acestea, exact asa cum sunt cerute de firma respectiva. Bineinteles ca CV-ul si interviul vor sustine aceste calitati cu exemple concrete.

Include date specifice daca sunt importante pentru tine.
Daca ai o experienta bogata intr-un domeniu foarte bine definit si specializat si vrei sa continui sa lucrezi in acest domeniu, mentioneaza-l direct. Dar tine cont ca solicitand ceva foarte specific, ingustezi gama de joburi care ti-ar putea fi oferite. Chiar si in acest caz, e bine sa pastrezi (chiar pe un plan secundar) un domeniu mai „generos”.

Cauta o forma cat mai adecvata.
Poti alege sa scrii un „obiectiv personal” foarte scurt, poate doar un titlu de job sau o categorie sau, sa incerci o forma mai elaborata. Nu exista nici o regula stricta, gandeste-te ce ti s-ar potrivi mai bine. Cel mai important lucru este sa-ti exprimi clar optiunile si sa spui la fel de clar si pe ce te bazezi pentru a putea indeplini ceea ce soliciti.

Anunțuri

Septembrie 24, 2007 - Posted by | Cum se face un Curriculum Vitae

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: