CoNika’s Weblog

Just another WordPress.com weblog

Io zic ca are dreptate omu….

O tumoare suspecta

In noiembrie 2003, oradeanul Pavel Mudura si-a vazut moartea cu ochii. Omul a locuit, vreme de cinci ani, in imediata apropiere a perimetrului in care sunt amplasate sase antene GSM. Barbatul a fost supus unei interventii chirurgicale deosebit de dificile pe creier.

Pavel Mudura este convins ca antenele, montate chiar deasupra apartamentul sau din Centrul Civic, i-au pus viata in pericol. Sanatatea i s-a deteriorat considerabil la cativa ani dupa amplasarea acestora.

Mudura a dat in judecata operatorul de telefonie MobiFon SA, administratorul retelei Connex, care este proprietarul instalatiei de emisie, numita in termeni tehnici si „statie de baza”.

Oradeanul este primul roman care declama public ca sanatatea i-a fost periclitata de antenele GSM si care solicita in instanta indepartarea acestora.

Procese similare, in care operatorii de telefonie mobila au fost acuzati pentru nocivitatea instalatiilor care asigura retransmisia convorbirilor, au fost inca de cativa ani pe rolul instantelor din diferite tari ocicdentale.

In Romania nu sunt reglementari clare in privinta amplasamentului antenelor GSM, precum in tarile mai avansate tehnologic si in care protectia sanatatii populatiei nu este doar o simpla gluma, state in care legislatia prevede amplasarea antenelor la minim 150-300 de metri departare fata de scoli, spitale, institutii publice si interzice amplasarea acestora pe blocurile de locuinte.

In Romania, pentru rechinii telefoniei mobile lucrurile sunt mult mai simple: companiile negociaza cu administratorii de bloc amplasarea periculoaselor instalatii si bat palma, fara a-i informa pe locatari despre efectele radiatiilor emise de acestea.

Contra unor chirii grase si stimulante, administratorii permit amplasarea antenelor incalcand in mod flagrant Legea Locuintei (Legea nr. 114/1996), care prevede ca, pentru incheierea contractului, este nevoie de acordul scris al celor direct afectati, cum este, in speta, Pavel Mudura.

Dar, cand e vorba de bani, legea ramane in multe cazuri o simpla insiruire de vorbe goale.

Anunțuri

Septembrie 19, 2007 - Posted by | Radiatii GSM

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: