CoNika’s Weblog

Just another WordPress.com weblog

CV-ul, ce trebuie si ce nu.

Nu exista cu siguranta un format de Curriculum Vitae perfect. Exista oameni diferiti, joburi diferite si angajatori diferiti, fiecare cu cerintele si preferintele lor. Veti vedea in cele ce urmeaza un extras dintr-o statistica publicata de „Human Resource Management Association”, Kansas City, USA, ce reflecta preferintele angajatorilor dintr-un mare numar de domenii (transporturi, financiar, medical, non-profit, educatie, agricultura …etc). Chiar daca este o statistica americana, ciuliti urechile, va poate fi de un real folos.

Ce spun ei:

• Nu va chinuiti sa inghesuiti toate datele personale intr-o singura pagina ! Cea mai mare parte a celor de la serviciile de personal spun ca una sau doua pagini sunt la fel de bine primite. Un sfert din ei spun ca prefera doua in loc de una, dar nu va fortati norocul cu mai multe.

• 75 % spun ca ar citi CV-urile care omit datele angajarilor anterioare, dar 40% spun ca nu ar accepta un Curriculum Vitae bazat pe abilitati/experienta profesionala fara aceste date. Multi ar cere datele telefonic inainte de a programa interviul.

• Majoritatea vor ca CV-ul sa contina numerele de telefon de acasa si adresa de e-mail. Foarte putini pretind un numar de fax sau celular.

• Nu folositi adresa de e-mail de la actualul serviciu pentru ca seful Dvs. actual ar putea avea acces la fisierele de e-mail. Folositi un serviciu de e-mail gratuit (gen Hotmail sau Yahoo). De vreme ce adresa Dvs. va fi vizibila pentru cei care vor primi CV-ul, alegeti-va cu atentie username-ul.

• Toti prefera CV-uri tiparite, trimise prin posta. E-mail-ul e deasemenea acceptat dar daca trimiteti CV-ul sub forma de atasament, fiti siguri ca este intr-un format care va putea fi citit de destinatar. Toti in afara unuia au raspuns ca si trimiterea prin fax este acceptabila.

• 4 din 5 au spus ca formatul grafic e important. Folositi hartie alba sau foarte deschisa si fonturi care se citesc usor. Fiti atenti la spatiere si margini. Corectati foarte atent orice greseala de tiparire, ortografie ..etc !

• Mai mult de 2/3 – surprinzator ca nu toti – vor o scrisoare de intentie la fiecare Curriculum Vitae.

• Majoritatea spun ca pastreaza CV-urile primite cel putin un an. Daca se mai si uita printre ele intre timp, nu se stie … Indiferent de preferinte, retineti ca o bucata de hirtie are sanse mai putine sa va obtina o angajare decat un contact uman direct. Niciodata sa nu va concentrati atit de mult asupra unui Curriculum Vitae incit sa neglijati pregatirea pentru o discutie deschisa.

septembrie 24, 2007 - Posted by | Cum se face un Curriculum Vitae

Niciun comentariu până acum.

Lasă un comentariu